Communicatie en leiderschap

Training

Als je de feedback van teamleden over het functioneren van hun leidinggevende gaat bekijken, dan zal je in de meerderheid van de gevallen merken dat communicatie een breekpunt is.

Managers die goed communiceren hebben een stapje voor bij hun teamleden.  En door effectiever te communiceren kan je de dynamiek in je team versterken.

De snelste en meest directe manier om jouw management vaardigheden te verbeteren, is meer gaan inzetten op de interpersoonlijke communicatie.  En dit is waar deze 2-daagse toe bijdraagt.

Inhoud

In deze 2-daagse training krijg je de nodige handvaten om effectiever te communiceren en

jouw management stijl te verbeteren. De volgende thema's komen aan bod:

 • Wat is mijn primaire communicatiestijl en hoe ga ik met de andere stijlen om

 • De verschillende leiderschapsstijlen & hun communicatievoorkeuren

 • Communicatie spelregels revisited

 • Verbindende communicatie, hoe zet je dat in.

 • Luistervaardigheden

 • Het overbrengen van belangrijke en/of delicate boodschappen

 • Vergaderingen leiden

 • Communicatie in mijn team bevorderen

Als voorbereiding op de training zal je een test afleggen, waarin jouw communicatiestijl wordt bepaald.  De eerste dag starten we vanuit de resultaten van deze test. We analyseren de communicatiestijl van elke deelnemer. en kijken hoe je het beste inspeelt op de verschillende (interpersoonlijke) communicatiestijlen. Daarna nemen we ook even de tijd om de basis spelregels van communicatie, luisteren en het overbrengen van een boodschap te belichten.  Ook het overbrengen van en omgaan met moeilijke boodschappen en interpersoonlijke situaties komen aan bod.  De tweede trainingsdag wordt er voornamelijk gefocust op de communicatie in groep met o.a. het leiden van vergaderingen en hoe je de (circulaire) communicatie in een team kan bevorderen.

 

Op beide trainingsdagen komen zowel theorie, het zelf ervaren en oefenen aan bod. Ter voorbereiding van deze opleiding wordt de deelnemers gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Er wordt in een kleine groep van maximaal acht deelnemers gewerkt zodat de ervaring zeer persoonlijk blijft.

 

Tijdens de twee maanden volgend op de opleiding, krijg je ondersteuning via telefoon of e-mail. Bijkomend heb je ook recht op twee persoonlijke coaching sessies van één uur die je binnen de drie maanden na de training kan opnemen.

Praktisch

Deelnemers: Minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers

 

Kostprijs: De 2 dagen training (inclusief syllabus, broodjeslunch en 2 coaching sessies) kost €750 (exclusief 21% BTW). Bij inschrijving van meerdere collega's krijg je korting. Op de 2de persoon 5%, 3de 10%, 4de 15% en vanaf de 5de persoon 20%.

 

Waar: Afhankelijk van de grootte van de groep gaat de training door ofwel in onze kantoren, ofwel op een andere plek in de buurt van Leuven.

 

Duur: We starten om 9u30 en eindigen om 17u00

 

Data: 9 & 30 maart 2020

Je bent pas ingeschreven als wij het inschrijvingsgeld hebben ontvangen.

Meer informatie

 

Wil je eerst nog wat informatie, laat me het weten en we plannen een telefoongesprek in of stel je vragen via mail: gvanderwegen@aheart4work.com.

 

Inschrijven

 

Je kan je inschrijvingen via onderstaand formulier of je kan ook mailen naar gvanderwegen@aheart4work.com.

Weet wel dat je past ingeschreven bent als het bedrag werd overgemaakt op bankrekening BE60 7340 2870 8470 op naam van A Heart4Work met melding  "Comm &Leiderschap en je naam".

i.s.m.

lid van:                             

Vereniging van Erkende Stress & Burn-out Coaches

Over

Certificaten

ICF ethische Code

© 2015-2019 A Heart4Work

 • Instagram Social Icon
 • Facebook Social Icon
 • LinkedIn Social Icon
 • Twitter Social Icon

Volg ons: