4 zaken die zeker in een sollicitatiebrief moeten staan?

August 21, 2019

De volgende 4 zaken dienen zeker aan bod te komen in je sollicitatiebrief.

 

1. Waarom je kies voor de organisatie

Door te vertellen waarom je voor de organisatie of job kiest, toon je jouw engagement. “Deze job trekt me aan omdat jullie oplossingen zoeken voor het milieu.”  En leg je ook contact met de intrinsieke waarden (en missie) van de organisatie.

 

2. Wat je aanspreekt in de job of vacature

Door te argumenteren wat je in de vacature/job aanspreekt, geef je jouw motivatie weer. Daarnaast geef je ook weer dat je snapt waarover de job gaat. ”De job als management assistente, is op mijn lijf geschreven. Zo kan ik mijn talenten als organisator, multi-tasker en mijn verbindende communicator inzetten.”

 

3. Wat je ervaring is

Vertel over de ervaringen die aansluiten bij de job waarvoor je solliciteert. Probeer dit zo specifiek en persoonlijk mogelijk te maken. Niet “Ik hou van menselijk contact. “ maar “ Ik was diegene op het werk die de moeilijke klanten terug binnenhaalde, door te luisteren en hen een oplossing aan te bieden. Daardoor behaalde ik goede resultaten.”

 

4. Waarom ben je van toegevoegde waarde 

Geef ook aan wat jij extra te bieden hebt in de job en aan de organisatie. Bijvoorbeeld: “Naast de gevraagde competenties en ervaring, heb ik ook een uitgebreide talenkennis. Ik spreek en schrijf vloeiend vijf talen: …..)”. Zo differentieer je je van de anderen. Dit is één van de allerbelangrijkste punten in een sollicitatiebrief, waardoor je boven de anderen kan uitsteken.

 

Veel succes ermee!!!

 

Please reload

Uitgelichte berichten

4 zaken die zeker in een sollicitatiebrief moeten staan?

August 21, 2019

1/5
Please reload

Recente berichten
Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags